Keskipohjalainen koulutusväylä»Tieto- ja automaatiotekniikan väylä» Tieto- ja automaatiotekniikan ammatillinen toisen asteen koulutus


Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto 120 ov, ICT-asentaja

Parhaat keksinnöt ovat usein käyttäjäystävällisiä. Näistä keksinnöistä hyvinä esimerkkeinä toimivat mm. multimediakännykät, navigointilaitteet, kuntoilua ja terveyttä ilmaisevat sykemittarit, kulunseuranta, hälytys- ja valvontalaitteet sekä tietokoneet ja ohjelmistot. Kaikkia edellä mainittuja suunnitellaan ja kehitetään tietotekniikan avulla. Laitteiden toiminnan kannalta ohjelmointi on tärkeässä roolissa. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm. ICT-asentajana, tietokoneiden asentajana ja ylläpitäjänä, tieto- ja tietoliikenneverkkojen
rakentajana ja ylläpitäjänä, hälytysjärjestelmien asentajana, sulautettujen
järjestelmien ohjelmoijana (itsenäisesti toimivat laitteet), viihde- elektroniikkamyymälän asiantuntijana,  tietokonelaitteiden huoltajana tai  itsenäisenä yrittäjänä.

Lisätietoja koulutuksesta täältä.

Lisätietoja: Lehtori Marko Päiveröinen, marko.paiveroinen@kpedu.fi, p. 044 725 0146, www.kpedu.fi.Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto 120 ov, sähköasentaja/automaatioasentaja

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto antaa opiskelijalle tarvittavan perusosaamisen sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto-, ohjaus-, käyttö- ja kunnossapitotehtäviin. Alan ammattilaiselle on välttämätöntä sähköturvallisuus-määräysten mukaisten työtapojen sisäistäminen sekä sähkö-, automaatio- ja tietotekniikan perusosaaminen. Myös käytettävien materiaalien ja komponenttien sekä työkalujen tuntemusta ja käsittelytaitoa tarvitaan kaikissa sähkö- ja automaatiotehtävissä. Sähkö- ja automaatioalan peruskoulutus antaa opiskelijalle hyvät valmiudet itsensä ja ammattitaitonsa edelleen kehittämiseen sekä tietoyhteiskunnassa toimimiseen.

Lisätietoja koulutuksesta täältä.

Lisätietoja: Lehtori Marko Päiveröinen, marko.paiveroinen@kpedu.fi, p. 044 725 0146, www.kpedu.fi.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi, 120 ov

Datanomit ovat tietojenkäsittelyn ammattilaisia, joiden työtehtävien mukainen nimike voi olla esimerkiksi mikrotuki, myyjä, ohjelmoija, suunnittelija, projektinvetäjä, kouluttaja, yrittäjä. Tutkinnon suorittaneena sinulla on hyvät ohjelmoinnin perusvalmiudet ja siten hyvät valmiudet kehittyä vaativiin ohjelmointitehtäviin. Koulutuksen sisältöjä ovat mm. ohjelmistotarpeiden kartoitus, ohjelmisto-, käyttöliittymä- ja tietokantojen suunnittelu ja toteutus, ohjelmointi, projektityöskentely, järjestelmän hankinta- ja käyttöönottoprosessi, työvälineohjelmien ja tietojärjestelmien käyttö, liiketoiminta ja yrittäjyys, asiakaspalvelu, atk-oikeus sekä kieliopinnot.

Ohjelmistotuotannon koulutusohjelmassa painottuvat ohjelmistotuotannon eri vaiheet: ohjelmiston määrittely, suunnittelu ja ohjelmiston toteuttaminen.

Lisätietoja koulutuksesta täällä.

Lisätietoja: Juhani Kuivaniemi, juhani.kuivaniemi@kpedu.fi, p. 040 808 5083, www.kpedu.fi.

 

 

© Opastin • Neuvonta- ja ohjauspalvelu
Yhteystiedot
Intra


Opastin-palvelun ovat tuottaneet Opin Ovi Keski-Pohjanmaalla ja Opin Ovi SME -hankkeet. Hankkeet on rahoitettu Euroopan sosiaalirahaston ja valtion tuella.